Om oss

Storuman Bil & El är en heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service – den största oberoende bilverkstadskedjan i världen.

Välkommen till Stourmans Bil & El AB

Hos oss kan du få hjälp med alla typer av bilreparationer och bilservice för samtliga märken – bensin, diesel och eldrivna bilar. Våra välutbildade tekniker kan utföra diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik. Vi använder bilreservdelar med Boschgaranterad kvalitet. Det innebär att du får samma kvalitet som hos din märkesverkstad och att du kör härifån med bibehållen nybilsgaranti. Vi är alltid redo att hjälpa dig.

Om du inte kan nå oss under våra öppettider uppmanar vi dig att skicka oss ett meddelande eller boka din tid direkt online.

Industrigatan 3
923 31 – Storuman
VI HAR ÖPPET
Måndag – Torsdag 06:45 – 16:30 Fredag 06:45 – 14:00 Lunchstängt 11:00 – 12:00

For everything your car needs

Vi strävar efter att ge dig den bästa möjliga upplevelsen när du besöker oss. Vi lyssnar på vad du har att säga och försöker alltid hitta den bästa lösningen för dina behov.

Utmärkt kvalitet

Personlig och engagerad

Rättvis och rimlig

Vår historia

Storumans Bil & El grundades år 1984 av Conny Olofsson som drev företaget fram till 2022 då jag, Pontus, tog över företaget.

Året var 1984 och i den lilla staden Storuman i norra Sverige bodde bröderna Conny och Curt. Med en gemensam passion för bilar och en önskan att förverkliga sina drömmar, bestämde de sig för att starta Umans Bil & El som sedan kom att bli Storumans Bil & El.

De första åren höll de till i en liten källare i Storuman, men växte snabbt ur den och de bestämde sig för att flytta till Stensele 1987. 

Efter sex år i Stensele var det dags att återvända till sina rötter. I februari 1993 flyttade de tillbaka till Storuman, för att verksamheten skulle kunna fortsätta att utvecklas.

Under årens lopp växte Storumans Bil & El till att bli en respekterad och pålitlig aktör inom branschen. År 2007 tog Conny ensam över ägandeskapet efter att ha arbetat sida vid sida med sin bror i över två decennier. 

År 2022 var det dags för nästa generation att ta över. Conny’s son, Pontus, som hade vuxit upp med företaget, tog stolt över verksamheten och förde med sig nya idéer och visioner. Under Pontus ledning fortsätter företaget att utvecklas, och idag har vi fem anställda som arbetar i vår butik och på lagret.

Vi har varit med i Bosch Car Service nätverket i ca 30 år.

Träffa oss

Pontus Olofsson

Ägare/Tekniker/Kundmottagning

Pontus@Storumansbilel.se

0951 79 90 74

Conny Olofsson

Grundare

Conny@storumansbilel.se

Erik Grubbström

Tekniker

Sven Sarlin

Tekniker

Daniel Jonsson

Reservdelschef/Butiksansvarig/Kundmottagning

Daniel@storumansbilel.se

0951 – 333 01

Vill du bli en del av vårt team?

Vi uppmuntrar alltid till att skicka in en spontanansökan, då vi alltid letar efter skickliga kollegor som vill bli en del av vårt team. Hitta våra lediga tjänster här.

Vi är en del av Bosch Car Service-nätverket

Som en del av det världsomspännande nätverket med över 15 000 verkstäder i 150 länder, drar vi nytta av kunskap, teknisk utbildning, diagnostisk utrustning och reservdelar direkt från Bosch – en av de ledande leverantörerna inom fordonsindustrin.